Lutke postoje od davnina,bilo da su to dva stapa spojena u krst sa nekim komadom tkanine ili potpuno funkcionalna marioneta one su uvek privlacile nasu paznju a narocito paznju dece. Lutke su nastale kao stilizovana bozanstva jos u rodopskim zajednicama,njima se prenosila poruka sa nebesa ili pak iz sredista zemlje u zavisnosti od uverenja plemena. Prvobitni likovi su skinuti sa slika zidova pecina i od tada dimenzionalno ulaze u nase zivote.

Kao priroda kao i muzika,kao skulpture,kao slike i svaka stvar sa formom koja nesto znaci-i lutka je snabdevena prastarom subjektivnom snagom. Ona je bliska idolu zato sto u sustini predstavlja muskarce i zene. Sugestivnija je od idola jer moze da se pokrece i manje je stetna jer u svakoj stvari koju lutka pokazuje,cak i u najozbiljnijoj,nalazi se mrvica komicnosti.

Kao takva u zavisnosti od tehnickih karakteristika i dizajna,lutka hoda,spava,moli se,odlazi u posete,pije,cini se da cini sve kao covek.Izgleda da misli i oseca i vidi sve.

Sve to uzrokuje da lutke tako osvezavajuce kada se pojavljuju u nama izazivaju utisak iznenadjenja i radosti.

Ko bi mogao da se posvadja sa nekom lutkom,pa one nisu svesne ni da ih posmatramo. Lutka uopste nije inteligentna,nije ni suptilna,ona  mora odgovarati liku kao sto rukavica odgovara saci inace ce sve biti uopsteno. Zbog toga kad stvaramo lutke u nasoj radionici pazimo da potpuno odgovaraju zahtevima klijenata.

sabirni centar 010

Nasa lutkarnica je opremljena za najrazlicitije tipove lutaka i zahteve klijenata.Ukoliko nemate svoj dizajn,mozemo vam ga napraviti.